top of page
Пошук

4 жовтня — Всесвітній день захисту тварин

Всесвітній день тварин відзначається щороку 4 жовтня – це привід не тільки згадати про домашніх улюбленців та диких особин, а й замислитися про екологічну ситуацію у всьому світі. Адже через зміни клімату, вирубку лісів не тільки гинуть представники фауни, а й зникають цілі види.

Розповідаємо, звідки бере початок Всесвітній день тварин, та які звірі та птахи в Україні невдовзі можуть зникнути.

Як виник Всевітній день тварин

Запровадив Всесвітній день тварин в Берліні у 1925 році німецький письменник і зоозахисник Генріх Ціммерманн. Спочатку свято відзначалося 24 березня, але з 1929 року було перенесене на 4 жовтня.

При цьому варто зауважити, що ідею письменника спершу підтримали лише у Німеччині, Австрії, Швейцарії та Чехословаччині. Проте у травні 1931 року міжнародний конгрес прихильників руху офіційно затвердив 4 жовтня Всесвітнім днем тварин. І відтоді щороку кількість країн, у яких його відзначають, зростає. Так, у 2008 році заходи до цього дня проводилися у 66 країнах.

Мета свята полягає у:

  • сприянні обізнаності людей про тварин, зокрема про загрози, з якими вони стикаються;

  • визнанні ролі представників фауни у житті людини;

  • покращенні зв’язку між людиною та дикою природою;

  • просуванні програми дій задля добробуту видів.

Відзначення Всесвітнього дня тварин – це нагода вчергове нагадати про те, що люди – сусіди та друзі усіх живих істот. "Саме на плечі людей покладена відповідальність за захист та процвітання майбутніх поколінь представників фауни. Відомо, що для більшості людей масові заходи завжди були основним способом боротьби за соціальну справедливість та реформи. Завдяки підвищенню обізнаності люди стають гуманнішими, що в результаті може породити правові реформи та соціальний прогрес, які в свою чергу зроблять планету безпечним місцем для життя тварин", - йдеться у повідомленні Державної екологічної інспекції у Сумській області.

А захищати представників фауни дійсно необхідно, і, в першу чергу, захищати від діяльності людини.

У Леб'язькій філії також відбулися виховні години присвячені гуманому ставленні до тварин.









14 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page